Tennisplezier ZMLK school De Lelie in Harderwijk

Geschreven door Adjoy op . Gepost in Blog

De kinderen van ZMLK-school De Lelie in Harderwijk vinden pleintennis erg leuk, zo kwam dit bericht ons voor de zomervakantie ter ore. Juf Penny Gijselhart zit in een commissie voor de pleinspullen van deze Speciaal Onderwijs-instelling. “Vanwege hun motoriek zijn niet alle soorten buitenspeelgoed voor onze VSO-leerlingen geschikt om mee te spelen. Tennissen daarentegen doen ze erg graag. Zelfs zo graag dat ze het met zo'n houten tennisracket uit het jaar nul en een kapot racket nu doen”.

Dat kon zo niet verder natuurlijk, vonden we. Gelukkig mocht de Ad Huiberts Stichting helpen aan een hagelnieuwecomplete set tennisspullen, waarmee Penny –zelf een fervent speelster– tennis aan haar leerlingen kan aanbieden op het schoolplein.

“Voor onze leerlingen is het tennissen met een kortere steel het makkelijkst. Sommige leerlingen hebben een iets betere oog-hand coördinatie dan de andere, maar de succesbeleving is natuurlijk met een kortere steel voor alle leerlingen veel groter”, vertelt Penny.

Met een grote tas gevuld met rackets, 2 mobiele tennisnetten van elk 3-meter, en aangepaste ballen (zgn stage-2 en stage-3 ballen) gaan de kinderen in een gymles op het plein aan de slag. En ook in de pauzes zien ze hun kans schoon om met elkaar te gaan tennissen.

Zie de foto’s. “Het meisje vindt het super te lopen met het racket en probeert de bal op het racket te houden. Beetje stuiteren vindt ze ook leuk. Anderen spelen een aardig balletje over. Ik geloof dat 53 keer toen het hoogste aantal overspelen was. Voor elk niveau dus te gebruiken wat erg belangrijk is voor onze leerlingen omdat er in elke klas vele niveau verschillen zitten. Ze zijn er dus super blij mee!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Stichting Ad Huiberts Team.

 • Icon 01
  Joyce Huiberts
 • Icon 02
  Danny van Deventer
 • Icon 03
  Mark Vorsteveld
 • Icon 04
  Robert van Overvest

Like ons op Facebook

Contact

 • Vind ons.
  Emmastraat 5
  Kampen

 • Email ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Volg ons.
   

София Дървен материал цени

София Дъски цена